Programma 25 juli 2017

Programma 25 juli 2017


Thomas Beijer, piano
Eric Vaarzon Morel, (flamenco)gitaar 


Voor de trouwe Lindegrachtconcertbezoekers is Thomas Beijer een oude bekende. In 2008 trad hij er al op, piepjong, maar wel als winnaar van de young pianist foundation van dat jaar. Drie jaar later rondde hij zijn studie aan het conservatorium van Amsterdam summa cum laude af. Naast de bekende “klassieke” werken voor piano, laat hij steeds meer zijn liefde voor Spaanse componisten doorklinken, zoals Albéniz, Granádos en de Falla.
Eric Vaarzon Morel had zijn hart al lang aan Spaanse muziek verpand. Hij reisde, jong als hij was, af naar Spanje, om de essentie van het spelen van flamencomuziek bij de bron op te pikken. Daarna maakte hij deel uit van de groep Cuadro Flamenco om vervolgens zijn eigen band “Chanela” op te richten. Inmiddels is hij ook docent aan het Amsterdams Conservatorium.

In de afgelopen periode traden Thomas en Eric samen op door heel Nederland, het thema was een ontmoeting van de dichter Garcia Lorca en de componist de Falla in de tuinen van Granada. Vanavond krijgt u ook, tussen de muziek door, af en toe een gedicht te horen. De muziek bestaat uit composities van Albéniz (delen uit de suite Iberia), Granados (de Goyescas) de Falla, maar ook uit composities van de Thomas Beijer en Eric Vaarzon Morel zélf. Wellicht heeft u hen al zien optreden in Podium Witteman, maar “live” op een zomeravond, klinkt het nog “zuidelijker!”

 

Pauze

 


Het Cello8ctet Amsterdam


 • Karel Bredenhorst
 • Sanne Bijker
 • Sanne van der Horst
 • Marcus van den Munckhof
 • René van Munster
 • Esther Torrenga
 • Geneviève Verhage
 • Lieselot Watté

Zodra werd besloten om het Lindegrachtconcert op een grachtoverspannend podium te houden, was de eerste keus voor een muziekensemble al gemaakt.
Het cello8tet Amsterdam, al bestaand sinds 1989, begeleidde een paar jaar geleden magistraal een ballet van Conny Janssen Danst. Zij kenden geen hoogtevrees, want zij zaten hoog onder het dak op een balk in, nota bene, de vuilverwerkingscentrale van Alkmaar. Hopelijk kennen zij ook geen watervrees, want op het podium over de gracht zullen zij weer spectaculair tot hun recht komen en ze vallen kennelijk niet gauw.

Het Cello8tet programmeert hun concerten op bijzondere plaatsen, verspreid over heel verschillende soorten landen in, bijv. het Midden-Oosten, Zuid Amerika, Azië, de Verenigde Staten. Maar zij begeleiden ook zeer uiteenlopende musici, de zangeres Karen Strobos, maar ook de fadozangeres Cristina Branco, terwijl zij ook hebben opgetreden met Bløf. In de muziekwereld zijn zij meer dan bekend, de componisten Arvo Pärt en Philip Glass componeerden werken speciaal voor hen. Een deel daarvan staan vanavond op het programma.

Arvo Pärt (1935)
 • Da Pacem Domine
Philip Glass (1937)
 • Company & Mishima
Arvo Pärt (1935)
 • Summa
 • Missa Brevis
Philip Glass (1937)
 • Secret Agent
Arvo Pärt (1935)
 • O Antiphonen

 

Aanvang Concerten : 20.30 uur
Toegang : vrij
Locatie : Concertbrug bij Grand Café Het Gulden Vlies, hoek Lindegracht/Koorstraat in Alkmaar

 

Er zijn drie mogelijkheden om de Lindegrachtconcerten bij te wonen:

 1. De concerten zijn gratis toegankelijk op de brug over de Lindegracht en op de kade naast het Hofje van Splinter (tegenover Het Gulden Vlies). U kunt daar gaan staan of heel tijdig met uw eigen stoeltje(s) komen. In een bootje kan ook gratis van het concert worden genoten.
 2. U kunt ook een concertarrangement reserveren bij restaurant 'Het Gulden Vlies'. Het concertarrangement (kosten € 39,90 p.p.) omvat een driegangen-maaltijd en een gereserveerde concertstoel op de kade naast het restaurant.
 3. Soms is het mogelijk een concertstoel te huren (à € 5,- per stoel) vanaf 19.30 uur bij onze gastenbalie naast 'Het Gulden Vlies'. Er zijn wellicht enkele tientallen stoelen voor verhuur beschikbaar, maar garanties kunnen niet worden gegeven.

Bij slechte weersvooruitzichten wordt uitgeweken naar de Grote Kerk.
Indien het concert niet buiten plaatsvindt, melden wij dit uiterlijk de maandagavond vóór het concert op de Intro-pagina.
Lees hier meer over in onze slechtweerregeling.

Kijk voor een breed overzicht van alle activiteiten en evenementen in Alkmaar op www.alkmaarprachtstad.nl .

overzicht met concerten

Copyright © 2003-2017. All Rights Reserved.

Grafisch ontwerp: TdH Strategy+Creation
Webdesign en Webhosting: EDS Music - Soundhost